top of page

A kineziológus izomtesztet használ

Vendégeimnek az első konzultáció alkalmával mindig röviden elmagyarázom az izomtesztelés (stressztesztelés) lényegét:

 

Fontos tudni, hogy az izomtesztben nincs semmi misztikus. Az emberi test működését figyelembe vevő és elsajátítható módszer.

Agyunk minden információt eltárol, csak éppen sokszor számunkra hozzáférhetetlen módon. Azonban a test nem felejt, hanem cipeli magával az egykor megélt stresszt. Az izomteszttel pedig a nehezen hozzáférhető információkhoz is eljuthatunk.

Ahogy az oldás során használjuk az izomtesztet, az nagyon megbízható - hiszen kikerüli a tudatos énünk által adott válaszokat -, ugyanakkor rendkívül biztonságos – mert a vendég szabályozza, hogy mivel és milyen mélységig foglalkozhatunk, az ő aktív közreműködését és egyértelmű beleegyezését igényli a folyamat.
 

​Az izomtesztelés azért működik, mert az izmok tónusa egészen más, ha rossz érzés van bennünk egy témával kapcsolatban. Ilyenkor izmaink elernyednek. Teljesen más akkor is, ha az adott témához nem kapcsolódik stressz. Ilyenkor az izmaink is tónusosak és erősen tartanak.

Ezért is van az, hogy amikor valakivel rossz hírt közlünk, gyakran először megkérjük, hogy üljön le, hiszen stressz hatására az izmok elgyengülhetnek.

 

A gyakorlatban az izomteszt általában úgy történik, hogy megkérem a vendéget, hogy álljon fel, és a karját kb. 30 fokos szögben nyújtsa előre. Ezután meghatározott sorrendben igennel vagy nemmel megválaszolható kérdéseket teszek fel, a vendég alkarját folyamatosan finoman nyomva. Ha a válasz 'igen', a kar erősen tart, ha a válasz 'nem', az izom enged.

izomteszt

06-20-5777-644 ​

info@sargakovesut.hu

Tauszig Klára

Budapest, IX.

​​Ha ismerni akarod a múltadat, nézd meg a jelenlegi helyzetedet.

Ha ismerni akarod a jövődet, nézd meg a jelenlegi cselekedeteidet.​

bottom of page