top of page
Keresés
  • Szerző képeTauszig Klára

Miért ne menjünk tanfolyamra? >:)

Frissítve: 2020. ápr. 10.


Úgy gondoltam, hogy talán érdemes végigvenni, hogy mi szól az ellen, hogy kineziológiát tanulj. Érvek, hogy miért ne menjünk tanfolyamra:

Nincs meg az előképzettségem / nem tudom milyen előképzettség kell: A kineziológia tanulásához nem kell előképzettség. Szerintem leginkább érdeklődés kell hozzá, és hajlandóság a gyakorlásra és a tanulásra.

Amikor voltam kineziológusnál, olyan bonyolultnak tűnt az oldás, hogy én ezt biztosan nem tudom megtanulni: Ha ez, vagy valamilyen hasonló gondolat felmerült benned akkor azt javaslom, hogy olvasd el az előző posztomat, ahol leírtam egy gyakorlatot kishitűségre. :)

A közhelyek okkal lettek közhelyek, eszembe is jutott egy idevágó: mindenki így kezdte. A One Brain kineziológiai ág oldás valóban sok lépésből áll. Azonban ennek a megtanulása egy folyamat. A második tanfolyam végére a kezedben lesz egy leegyszerűsített oldási menet, és érteni is fogod hogy mi miért van benne. innét kezdve nagyon sok múlik azon, hogy gyakorolsz-e. Nincs időm: Tudom, hogy mindenki elfoglalt (munka, családi kötelezettségek, stb.) és azt is, hogy bármilyen tanfolyam fárasztó tud lenni. Ugyanakkor sok vendégemnél találkozom azzal az üggyel, hogy nehezükre esik segítséget kérni. Lehet, hogy ez Neked is ügyed? Mert ha igen, akkor itt a ragyogó alkalom ennek elkezdésére. Meg lehet kérni egy kolléganőt hogy az adott napon segítsen / helyettesítsen, hívni bébiszittert, megkérni férjet, családtagot, barátnőt, hogy vigyázzon a gyerekre. Nincs pénzem: Csak Te tudhatod, hogy számodra megéri-e és hogy mennyire terheli meg a költségvetésed. Én anno azt kértem a családomtól, hogy járuljanak hozzá a kineziológiai tanfolyamaimhoz. Ez működőképes megoldás lehet, akár úgy, hogy szülinapi, karácsonyi ajándékként ezt előre is lehet kérni. (A tanulás során egy idő után eljön az a pont, amikor egy oldásért már pénzt is kérhetsz, innét kezdve már könnyebb.) Muszáj hozzátennem, hogy ha a későbbiekben nem fogsz kineziológiával foglalkozni, akkor is olyan tudást szerzel a kezdő tanfolyamokon, amelyet életed végéig tudsz használni a saját és a környezeted stresszeinek oldására. Gondold végig, és utána dönts.

Nem tudom mikor jutok el odáig hogy tudok vendégeket fogadni és ezért pénzt kérhetek el, így nem tudom hogy a tudásom mikorra lesz a gyakorlatban is kifizetődő: A gyakorlatban kifizetődő szerintem nem feltétlenül csak az anyagiakat jelenti. Az első két tanfolyamon olyan technikákat tanulunk, amelyeket nagyon jól lehet használni a mindennapokban és akkor is hasznosak Neked és környezetednek, ha nem akarsz hivatásszerűen kineziológiával foglalkozni. Van közöttük olyan, amely segít koncentrálni, van olyan, amelyik segít oldani az íráson, az olvasáson, vagy a számoláson lévő stresszt, de foglalkozunk a beszédet, a hallást és a látást akadályozó stresszel is, és még mennyi minden mással..... Szóval lehet hogy kineziológusként hivatásszerűen nem fogod alkalmazni a tanultakat, de alkalmazni fogod. ;) Nem ismerlek személyesen nem tudom hogy milyen vagy, ki vagy: Mindig is nehezemre esett szépeket mondanom magamról, ezért talán az a legegyszerűbb ha megmutatom, hogy mások hol mondanak szépeket rólam :) : katt ide. Persze ettől még nem fogsz megismerni személyesen, de arra gondoltam, hogy a hét vége felé felteszek egy kis videót, ahol egy kicsit mesélek a kezdő tanfolyamról és/vagy a One Brain kineziológiai ág képzési útjáról.

Addig is szép hetet!

06-20-5777-644 ​

info@sargakovesut.hu

Tauszig Klára

Budapest, IX.

​​Ha ismerni akarod a múltadat, nézd meg a jelenlegi helyzetedet.

Ha ismerni akarod a jövődet, nézd meg a jelenlegi cselekedeteidet.​

bottom of page