top of page
Keresés
Szerző képeTauszig Klára

Gyakori félreértések


Néha vendégektől és érdeklődőktől hallok különböző félreértéseket a kineziológiával kapcsolatban. Íme kettő ezek közül:

- Jártam már úgy például hogy amikor túl voltunk a kezdő beszélgetésen, és elmondtam a vendégnek, hogy mi is fog történni, elmagyaráztam az izomtesztet és az oldási menetet, akkor őszinte csodálkozással nézett rám, holott saját bevallása szerint, már volt néhányszor kineziológusnál. Persze megkérdeztem, hogy miért a meglepődés, mi történt a kollégánál, mire az volt a válasz, hogy „mélylélektani beszélgetés volt”. Egy másik vendég ingázásról számolt be, baráti társaságban pedig volt már olyan hogy kártyavetésről mesélt valaki kineziológiai oldás címén.

A kineziológiai oldások közös jellemezője, függetlenül attól, hogy melyik kineziológiai ág képviselőjét keresed fel, hogy tartalmaz izomtesztet. Elképzelhető, hogy a kineziológusod nem csak kineziológiával foglalkozik, hanem más módszerrel is, és ez teljesen rendben van. Azonban ha kineziológiai oldásra jelentkeztél be, és nincs izomteszt, akkor javaslom, hogy kérdezz rá, hogy mégis mi történik. (És ha kineziológiai oldást szeretnél, akkor mondd azt. Segítők vagyunk, de végső soron szolgáltatók is.)

- Ha igazán jó az oldás, akkor például „gyógyíthatja” a meddőséget, megúszható a műtét, meggyógyul a rákbeteg. Ömmm..... Van olyan hogy megszűnik egy fizikai probléma, de az hogy a fizikai probléma megszűnik-e, semmiképpen sem lehet fokmérője az oldás sikerességének. Ahogy korábban már írtam róla, a kineziológia nem orvoslás. (De még ha az is lenne... van olyan hogy az orvos mindet elkövet, mindent jól csinál, de a beteg mégsem gyógyul meg.)

06-20-5777-644 ​

info@sargakovesut.hu

Tauszig Klára

Budapest, IX.

​​Ha ismerni akarod a múltadat, nézd meg a jelenlegi helyzetedet.

Ha ismerni akarod a jövődet, nézd meg a jelenlegi cselekedeteidet.​

bottom of page